top of page

Over Maaike 

Ik ben Maaike Muis. Dagvoorzitter, moderator, podcastmaker.

 

Opgegroeid in Venray met een ontzettend grote culturele honger, maakte dat ik direct op m'n 18e naar Amsterdam verhuisde om Theaterwetenschap te studeren, in de Kleine Komedie te werken, mee te werken aan festivals, theater te produceren, en zoveel mogelijk cultuur te verorberen.

 

Andere dingen die er al vroeg inzaten: Al zolang ik me kan herinneren maak ik praatjes met iedereen en vertellen mensen me binnen no-time hun hele levensverhaal. Sinds mijn 7e maak ik al hoorspelen en compilatietapes: oftewel podcasting avant la lettre.

 

Bij het modereren, voorbereiden van presentaties en het maken en researchen van podcasts heb ik veel aan mijn jarenlange ervaring als televisieredacteur voor o.a. 24 uur met, met Wilfried de Jong, De Wereld Draait door (jawel), Over Vaders en Zonen, Who’s Next (NRC-Next). Bij deze programma’s heb ik met de meest uiteenlopende mensen gesproken, items bedacht en geproduceerd, onder de hoogst mogelijke (tijds)druk prachtige verhalen tevoorschijn getoverd en gasten gestrikt.

 

Ook ben ik een decennium circusdirecteur geweest. Van 2009 tot 2021 was ik artistiek directeur van Circusstad Festival Rotterdam. Waarmee ik in tien jaar tijd hedendaags circus op de kaart zette in Nederland. Als festivaldirecteur heb ik prachtige events georganiseerd en projecten opgezet maar heb ik ook de nodige stormen, uitdagingen, en crisissen koelbloedig het hoofd geboden (dus wat er ook gebeurd tijdens een event, i can make the show go on!) Maar vooral heb ik genoten van de impact die ik maakte met het festival op het publiek. Mensen, jong en oud betoveren met circus, dat was echt Magisch!

 

Ik heb er dit motto aan overgehouden: “Impossible you say? Nothings impossible in the circus!”  

 

Verder naai ik sinds een aantal jaar heel veel. Een fantastische manier om mijn creativiteit op een andere manier te tonen, het straatbeeld op te fleuren, en tijd om te mijmeren. Dus de kleurrijke outfits waar je me in ziet presenteren? Grote kans dat ze door mij zelf gemaakt zijn.

ca4b4a9b-d989-4785-abd0-84bc6b821b36.JPG
bottom of page